Fysiotherapie en afvallenVeel mensen die van de overtollige kilo’s af willen, gaan zelf aan de slag met een plan om af te vallen. Het in je eentje starten met een plan om af te vallen is natuurlijk prima, maar over het algemeen is het niet zo effectief om in je eentje af te vallen. Dit komt niet alleen omdat de meeste mensen niet voldoende kennis in huis hebben om zonder enige hulp af te vallen, maar ook omdat het moeilijker is om een plan vol te houden als je in je eentje bent. Heb jij al vaker geprobeerd om af te vallen met een eigen plan en zit je nog steeds niet op je streefgewicht? Dan heb je wellicht de ondersteuning nodig van een professional, namelijk de fysiotherapeut. Een fysiotherapiepraktijk zoals Lijf en Leven Fysiotherapie in Ede is zo’n praktijk waarbij deze combinatie mogelijk is.

 

De fysiotherapeut: niet alleen voor beweging

De meeste mensen die naar de fysiotherapeut komen, doen dit omdat zij last hebben van een lichamelijk probleem dat van invloed is op de manier waarop zij bewegen. Ze hebben bijvoorbeeld te maken met een blessure in de knie, een verzwikte enkel of een zwakke rug en hierdoor kunnen zij bepaalde dagelijkse activiteiten niet meer goed uitvoeren.

Dat de meeste mensen met dit soort klachten naar de fysiotherapeut gaan, betekent niet dat de fysiotherapeut alleen mensen kan helpen die met dit soort problemen kampen. Wat veel mensen niet weten, is dat de professional ook kan helpen met het verliezen van de overtollige kilo’s.

 

Fysiotherapie en afvallen: begeleiding van A tot Z

Als je naar de fysiotherapeut gaat om af te vallen, krijg je vakkundige begeleiding van A tot Z in het afvalproces. Dit betekent dat de fysiotherapeut niet alleen helpt met het uitvoeren van diverse bewegingen om sneller van de overtollige kilo’s af te komen, maar je ook kan helpen met het realiseren van een gezond eetpatroon. Soms doet de fysiotherapeut dit zelf, maar het kan ook zijn dat er een externe diëtiste geraadpleegd wordt om de fysiotherapeut te ondersteunen. Ga je afvallen bij de fysiotherapeut, dan wordt de nadruk gelegd op het bewegen en het gezond eten en hierdoor val je snel en voor de lange termijn af.

 

Voor meer informatie zie ook:

http://www.lijfenleven.com/vestigingen/

Comments are closed.

Post Navigation