Zelfs als je goed en gezond eet kun je een tekort hebben aan bepaalde vitamines en mineralen. Een supplement om het preventief aan te vullen wordt echter door veel mensen niet gebruikt. Men wacht liever tot een probleem zich voordoet dan het te voorkomen. Supplementen kunnen een aanvulling bieden op het eetpatroon. Zo weet je zeker dat je niets tekort komt. Vrouwen gebruiken over het algemeen meer supplementen dan mannen. De volgende twee supplementen worden veel gebruikt:

Multivitaminen
Er zijn veel supplementen die gedeeld kunnen worden door mannen en vrouwen maar dat is niet het geval bij multivitaminen. De multivitaminen die verkrijgbaar zijn hebben ingrediƫnten die speciaal gericht zijn op mannen of vrouwen. Dit komt doordat mannen en vrouwen andere benodigdheden hebben. Jongeren hebben veel profijt bij multivitaminen doordat het eetpatroon op jongere leeftijd vaak te wensen overlaat. Deze leeftijdsgroep eet doorgaans niet veel fruit en groenten maar zijn wel in de groei en hebben daardoor veel voedingsstoffen nodig. Multivitaminen hebben alle ingrediƫnten om te voorzien in je dagelijks behoeften. Alle nodige vitamines en mineralen zijn verwerkt in een enkele pil.

Visolie of omega 3 capsules
Een supplement dat geschikt is voor veel mensen is omega 3 of visolie capsules. In de capsules zitten vetten die essentieel zijn voor het lichaam. Het lichaam kan deze vetten niet zelf produceren. In de capsules zitten hoge concentratie van EPA, DHA en ALA. Dit zijn de bekendste omega 3 vetzuren. Er zijn veel voordelen bij het gebruik van omega 3 of visolie capsules. De vetzuren verlagen het risico op hart- en vaatziekten, beroertes en een hoge bloeddruk. Ze zijn ook goed voor de hersenen, ogen en cognitieve functies. De omega 3 of visolie capsules worden aangeraden voor mensen die minder dan twee keer vis per week eten. Twee keer vis per week is het advies van de gezondheidsraad.

Bron: www.afvallenshakes.com

Comments are closed.

Post Navigation