weight watchersWeight Watchers is misschien wel het meest populaire dieet in jaren. Al ruim een halve eeuw is Weight Watchers – in de jaren zestig opgericht – actief en het heeft wereldwijd miljoenen mensen geholpen om af te vallen. Wat is Weight Watchers en hoe kan Weight Watchers ook jou helpen om effectief af te vallen?

 

Weight Watchers

In 1963 richtte Jean Nidetch het bedrijf Weight Watchers op. Dit was in Amerika. In de loop der jaren ontwikkelde Jean Nidetch het dieet dat intussen wereldwijd wordt gebruikt voor gewichtsverlies. Met succes helpt Weight Watchers mensen om op een gezonde, effectieve wijze, een aantal kilo’s te verliezen. Daarbij gebruikt Weight Watchers een bepaald puntensysteem – dat tegenwoordig Weight Watchers Propoints heet – en waarmee men kan bepalen hoe zwaar bepaalde producten wegen. De werking van ProPoints wordt hieronder verder uitgelegd.

 

Afvallen met het Propoints punten systeem

ProPoints geven een bepaalde waarde door aan producten die mensen kunnen eten. Hoe meer calorieën (of liever: hoe schadelijker een product voor het afvallen is), hoe meer punten deze krijgt. Per dag mag je een bepaald aantal punten nuttigen en het is aan jou hoe je dat doet. Eroverheen mag echter niet. Wanneer je dus besluit om ’s ochtends een vette moorkop te eten bij de koffie, heb je de rest van de dag dus minder ruimte voor een slechte versnapering. Eet je langere tijd onder het totaal aantal punten, dan mag je op een dag ineens heel veel. Dat is super handig, want op die manier kun je op een feestje of een partijtje toch eten waar je zin in hebt. Zolang je er maar voor gezorgd hebt dat die punten eerder verdiend zijn.

 

Van Amerika tot in de rest van de wereld

Vanwege het eenvoudige gebruik is het dieet van Weight Watchers mateloos populair. Het is intussen ook hier in Nederland en België te verkrijgen. Sterker nog: Weight Watchers is als afvalprogramma online te volgen. Je kunt dus online – vanuit huis – inzicht krijgen in wat je wel en niet mag en bijhouden wat je zoal gegeten hebt. Op die manier kan je online coach je helpen om nog sneller af te vallen. Online afvallen is dus Weight Watchers niet vreemd.

 

Van dieet tot levenswijze

Veel mensen zijn van mening dat Weight Watchers meer is dan een dieet. Het is een wijze van leven, een manier waarop je in het leven staat. Een manier die uitgaat van een gezonde levensstijl, waarin wel plaats is voor uitspattingen en lekker eten. Veel aanhangers van het Weight Watchers dieet zijn ook actief op verchillende fora, waar zij hun ervaringen en recepten delen. Op die manier is het nog makkelijker om met Weight Watchers of Weight Watchers Propoints af te vallen, want je bent nooit alleen. Bovendien kan eten nog gewoon lekker zijn en zijn er de heerlijkste recepten te vinden voor mensen die bezig zijn met dit dieet.

 

Iets voor jou?

Om te bepalen of Weight Watchers voor jou geschikt is, moet je vooral kijken wat je doel is bij het afvallen. Weight Watchers is een levenswijze, die enige tijd nodig heeft om effect te hebben. De resultaten zijn echter verbluffend en duurzaam. Dat wil zeggen dat mensen die afvallen met dit dieet doorgaans niet snel weer terug op hun slechte gewicht zijn. Weight Watchers is zo goed als zeker effectief. En dat mag wel blijken uit het succes, want Weight Watchers is met afstand het dieet dat door verreweg de meeste mensen gevolgd wordt.

 

Comments are closed.

Post Navigation