koolhydraatarm dieet volgenVeel mensen gebruiken een koolhydraten dieet om af te vallen. De voordelen van een koolhydraatarm dieet zijn groot. Helaas weten weinig mensen af van het bestaan van een koolhydraatarm dieet. Zij vallen af met het idee dat je vooral moet minderen qua calorieën en vetten. Je kunt dan afvallen door minder te eten en meer te bewegen. Dat is niet helemaal waar. Een koolhydraatarm dieet kan zeker helpen om meer af te vallen dan je normaal zou doen. In dit artikel bespreken we het koolhydraatarme dieet.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm dieet is gericht op het eten van minder koolhydraten dan je voorheen deed. Dit zal zorgen voor een snelle reactie van je lichaam. Bovendien zorgt ervoor dat overtollige koolhydraten niet worden omgezet in suikers. Het nadeel van koolhydraten is namelijk dat ze worden omgezet in suikers. Suikers worden op hun beurt weer omgezet in vet. Het vet dat je wil verbranden bij je benen, buik, en billen komen van overtollige suikers. Bij een koolhydraatarm dieet kijk je uit naar de producten die zo min mogelijk koolhydraten bevatten. Dat betekent dus ook dat je een product met veel koolhydraten laat staan.

Alleen koolhydraatarme producten

Bij het koolhydraatarm dieet ga je op zoek naar vervangers voor producten met veel koolhydraten. Dat betekent dus dat je eigenlijk alleen koolhydraatarme producten kunt eten. Het zou echter te snel zijn om deze stap in één keer te nemen. Je kunt gelukkig ook in een kleine stap terug. Ga eens op zoek naar producten die weinig koolhydraten bevatten en vervang deze voor producten die je momenteel gebruikt, en waarvan je weet dat ze veel koolhydraten bevatten. Enkele voorbeelden van koolhydraatarme producten zijn eend, kalkoen, fazant, tonijn, zalm, oesters, inktvis, rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees en gebakken eieren. Natuurlijk zitten natuurlijk nog koolhydraten in, alleen zijn het er een stuk minder.

Op zoek naar een goed koolhydraatarm dieet

Voor mensen die van plan zijn om te vallen met een koolhydraatarm dieet is er goed nieuws. Een koolhydraatarm dieet kost geen geld. Je kunt deze namelijk eenvoudig vinden via het internet. Zoek maar eens op koolhydraatarm dieet of koolhydraatarme producten. Het gaat er bij het koolhydraatarme dieet voornamelijk om dat ze letten op de koolhydraten. Verminder het aantal koolhydraten dat je dagelijks nuttigt en je zult snel effect ervaren. Het zal misschien even wennen zijn als je overgaat op koolhydraatarme producten, maar de ervaring leert dat ook hiermee de meest lekkere recepten te maken zijn. Je hoeft dus niet lijdzaam af te vallen. Daarbij is het niet noodzakelijk om in een keer alle koolhydraten te schrappen. Gewoon letten op het aantal koolhydraten en enkele koolhydraten per dag vervangen kan al veel effect opleveren.

Begin met een makkelijke stap

Wil je beginnen met een koolhydraatarm dieet, dan is het goed om te beginnen met een makkelijke stap. Deze is goed te overzien. Bovendien kun je deze direct, vanavond nog, toepassen als je dat ziet zitten. Kies een maaltijd uit. Zet de producten van deze maaltijd op tafel bekijk vervolgens hoeveel koolhydraten je met deze maaltijd binnen zou krijgen. Noteer dat aantal. Ga vervolgens op zoek naar producten die niet per se noodzakelijk zijn. Vervang de producten met veel koolhydraten nu voor producten met veel minder koolhydraten. Denk daarbij aan de producten die eerder in dit artikel zijn opgenomen, zoals eend, fazant, inktvis, vaak rundvlees en gebakken eieren.

Vandaag nog aan de slag

Je hebt in dit artikel kunnen lezen wat een koolhydraatarm dieet inhoudt. Kort gezegd betekent het koolhydraatarme dieet dat je het aantal koolhydraten dat je op een dag binnenkrijgt vermindert. Op die manier zal je binnen korte tijd ook enkele kilo’s verliezen. Dit is een makkelijk te volgen dieet, dat je gewoon vanuit huis zou kunnen doen. Je hoeft hier geen ingewikkelde recepten voor aan te schaffen, lastige kookkunsten uit te voeren, je levensstijl te veranderen. Dat alles maakt dat dit dieet erg populair is. Lees meer over koolhydraten op de website van het Voedingscentrum.

Comments are closed.

Post Navigation