Hoewel er geen kant-en-klare oplossing is voor blijvend gezond gewichtsverlies, zijn de volgende richtlijnen geweldig om meer te beginnen.

Denk aan het veranderen van je levensstijl en niet aan een korte termijn dieet. Blijvend gewichtsverlies is niet iets dat een snel dieet kan bereiken. In plaats daarvan moet je gewichtsverlies zien als een permanente verandering van je levensstijl – een streven om calorierijk voedsel te vervangen door gezondere, alternatieven met minder calorieën, de grootte van je porties te verminderen en om actiever te zijn. Diverse populaire diëten kunnen een opstapje zijn bij je gewichtsverlies, maar permanente veranderingen in je levensstijl en voedingskeuzes zijn zaken die op de lange termijn zullen werken.

Zoek naar steun. Sociale steun betekent veel. Programma’s zoals Jenny Craig en de Weight Watchers maken gebruik van groepsondersteuning om de impact van het gewichtsverlies en levenslang gezond eten te bevorderen. Ga op zoek gaan naar ondersteuning – hetzij in de vorm van familie, vrienden of een steungroep die je aanmoedigen als je dat nodig hebt.

Langzaam en gestaag wint de race. Stel als doel om 1 tot 2 pond per week te verliezen om gezond gewichtsverlies te waarborgen. Het te snel verliezen van gewicht kan zijn tol eisen op je lichaam en geest, waardoor je je traag, uitgeput en ziek kunt voelen. Wanneer je snel veel gewicht verliest, verlies je meestal water en spieren in plaats van vet.

Stel jezelf doelen om gemotiveerd te blijven. Korte termijn doelen zoals voor de zomer je bikini weer passen, werken meestal niet zo goed, als je meer zelfvertrouwen wilt, de stemming wilt verbeteren of gezonder wilt leven om de bestwil van je kinderen. Wanneer frustratie en verleiding stoppen, kun je je concentreren op de vele voordelen die je zult ervaren wanneer je gezonder en slanker bent.

Gebruik hulpmiddelen die helpen bij het bijhouden van je voortgang. Houd een voedseldagboek bij en weeg jezelf regelmatig; houd elke pond en centimeter die je verliest bij. Door het bijhouden van je gewichtsverliesinspanningen zul je de resultaten zwart-op-wit zien staan, wat je zal helpen om gemotiveerd te blijven.

Waar je vet zich bevindt doet ertoe. De gezondheidsrisico’s zijn groter als je de neiging hebt om extra gewicht te hebben rond je buik, in tegenstelling tot je heupen en dijen. Een groot deel van het buikvet wordt diep onder de huid rond de buikorganen en de lever opgeslagen en is nauw verbonden met insulineresistentie en diabetes. Calorieën verkregen uit fructose (in suikerhoudende dranken zoals frisdrank en bewerkte voedingsmiddelen zoals donuts, muffins en snoep) hebben meer kans om dit gevaarlijke vet rond je buik te vormen. Het verminderen van de inname van suikerhoudende voedingsmiddelen kan voor een slankere taille zorgen en een lager risico op ziekten.

Comments are closed.

Post Navigation