Er zijn genoeg diëten te bedenken of te vinden die je zoveel kilo’s gewichtsverlies in een heel korte tijd beloven, en het resultaat is dan ook snel behaald. Het probleem is dat je daar weer mee stopt en dan komen de kilo’s er zo mogelijk sneller aan dan dat je ze bent kwijtgeraakt. De kunst van het duurzaam afvallen zit in het op langere termijn je voedingspatronen aan te passen. Naast de voeding die je inneemt is het ook belangrijk dat je in beweging komt of meer beweegt. Zorg hierbij dat je dingen doet waar je plezier in beleeft, zodat je dit langere tijd volhoudt.

Voordelen Snel afvallen

Als de zomer er weer aankomt en je bent net een paar kilootjes te zwaar, dan kun je kiezen voor een dieet waarin je in bijvoorbeeld 6 weken 4-8 kilo kwijtraakt. Je weet in dit geval dat je na de zomer weer vervalt in oude eetgewoontes en je zult weer aankomen. Voor sommige mensen is dit zogenaamde jojo-effect een prima manier om om te gaan met een paar kilootjes extra en kunnen hier ook prima mee leven.

Duurzaam afvallen

Als je niet een “maar paar kilootjes” te zwaar bent of je wilt blijvend op het meest gezonde gewicht komen en dit ook behouden, zijn er verschillende websites die je tips geven om op een blijvende manier gewicht te verliezen. Dit heeft als voordelig bijeffect een (veel) gezondere levensstijl. Hier worden veel tips gegeven over hoe je kunt afvallen met blijvend resultaat en hoe je veel gezonder kan leven en bewegen. Ook word je je bewust gemaakt van bekende valkuilen en dingen die je juist wel moet of juist niet moet doen. Het lezen van ervaringen van mensen die je al voor zijn gegaan op het pad van (duurzaam) afvallen kan je helpen met het vermijden van deze valkuilen. Probeer voor je begint met afvallen zoveel mogelijk tips tot je te nemen. Want als je je voorbereid op de mogelijk- en moeilijkheden van afvallen zal je zien dat je kans op blijvend succes veel hoger wordt.

Bewegen

Als je in beweging komt heeft dat allerlei voordelen. Zo is het beter voor je lichaam in het geheel. Waarschijnlijk voel je je ook beter als je beweegt. En tenslotte je kunt ook je gewicht beïnvloeden als je meer beweegt. Als je meer wilt bewegen zijn er heel veel verschillende mogelijkheden om dit te doen. Een goede mogelijkheid is om eens bij je lokale sportschool te kijken of er programma’s zijn die speciaal zijn gericht op het verliezen van gewicht. Ook voor mensen die heel erg druk zijn, zijn er nog voldoende mogelijkheden om toch voldoende beweging te krijgen. Kortom laat je inspireren door andere mensen en zorg dat je goede tips en adviezen krijgt die je kans op succes vergroten.

Comments are closed.

Post Navigation