Wie wil nou niet afvallen zonder een dieet te hoeven volgen, en al helemaal als er na de zwangerschap nog wat kilo’s bij zijn gekomen. Je lichaam heeft heel wat moeten verdragen tijdens een zwangerschap en heeft dus ook tijd nodig om weer te kunnen herstellen. Het is niet verstandig om gelijk na je bevalling een crashdieet te gaan volgen. De weken na de bevalling kan je juist wel wat extra calorieën gebruiken voor de borstvoeding. Hieronder vindt je een aantal makkelijke manieren om toch die kilo’s weer kwijt te raken na een bevalling.

Wandel (met je baby)

Als je geleidelijk en blijvend wilt afvallen, dan is wandelen een van de beste manieren hiervoor. Het is verstandig om het langzaam op te bouwen, dus begin bijvoorbeeld elke dag met een kwartiertje wandelen en bouw het dan op tot een uur. Het is natuurlijk nog leuker om samen te gaan wandelen met een andere vrouw die ook pas bevallen is. Het is niet dat je meteen na twee weken een groot verschil ziet, maar degene die volhoud zal zeker resultaat gaan zien na een tijdje.

Drink zwarte koffie

Koffie zonder melk en suiker scheelt al gauw 28 calorieën per kopje. Als je gewend bent om per dag 3 kopjes koffie te drinken, dan scheelt het per maand 2520 calorieën minder. Het is misschien wel even wennen, maar dat duurt niet lang.

Drink genoeg water

Door middel van water of een vruchtensap kan je het hongergevoel verminderen. Door veel mensen wordt er te weinig water gedronken, hierdoor houdt het lichaam meer vocht vast. Door genoeg water te drinken op een dag houd je lichaam minder vocht vast en dit scheelt zo al een aantal kilo’s.

Snack verstandig

Als je last hebt van snackaanvallen is het verstandig om die te vervangen met kleine porties gezonde snacks. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor fruit, noten of groente zoals komkommer, wortel of tomaatjes. Dit zijn allemaal voedzame snacks die ervoor zorgen dat je niet weer snel honger hebt. Doordat je kleine porties gebruikt, eet je als het goed is met meer aandacht en hierdoor eet je uiteindelijk minder.

 

Comments are closed.

Post Navigation